Borgo de Pazzi Pima

 8,95

Een streng Pima van 100 gram heeft een looplengte van ong. 250 meter en is geschikt voor nld 4/5

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Pima katoen is de zachtste en sterkste soort katoen ter wereld. Dit soort katoen heeft een extra lange vezellengte.

Waar komt pima katoen vandaan?
Pima katoen is vernoemd naar een Amerikaanse indianenstam die deze katoenplanten als eerst op grote schaal verbouwden. Een boerderij in Arizona (Zuidwest-Amerika) ontwikkelde een erg sterke en zachte katoensoort met lange vezels. Deze katoensoort is toen vernoemd naar de Amerikaanse pima indianen. Tegenwoordig wordt pima katoen ook geteeld in Australië en Peru.

Verschil met gewone katoen
De grootste verschillen tussen gewone katoen en pima katoen zijn de sterkte van de vezel, de fijnheid van de vezel en de vezellengte. Pima katoen heeft een sterkere en fijnere vezel dan gewone katoen. Ook heeft pima katoen een veel langere vezellengte. De vezels van pima katoen zijn 35% langer dan de vezels van normale katoen. Dit zorgt ervoor dat de stof zachter is en meer glanst. Van producten gemaakt van pima katoen, blijft de kleur langer mooi. Dit komt doordat pima katoen de kleur beter opneemt en vasthoudt.

Duurzaamheid
Pima katoen staat bekend om haar duurzaamheid. Pima katoen gaat veel langer mee dan andere soorten katoen. Dit komt doordat de vezels van pima katoen sterker zijn dan gewone katoenvezels. Bovendien is pima katoen milieuvriendelijk. De productie van pima katoen is namelijk minder schadelijk voor het milieu dan die van andere katoensoorten.

Kleding
Kleding van pima katoen is zacht en behoudt lang haar vorm. Pima katoen is een lichte stof, maar geeft daarentegen wel veel warmte. Een stof die voor 100% uit pima katoen bestaat, wordt superior pima genoemd.

Voordelen
Het grote voordeel van pima katoen is de kwaliteit. De stof is erg sterk en slijt niet snel. Tevens is pima katoen erg zacht en licht maar geeft toch veel warmte geeft. Een nadeel van pima katoen (of een voordeel) is dat het veel vocht opneemt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Borgo de Pazzi Pima” te beoordelen

De winkel van Jeannette
Secr. Varkevisserstraat 126
2225 LG Katwijk
T 071-8700115
E info@dewinkelvanjeannette.nl

KVK: 51657759 - BTW nr.: NL092779153B01 - Algemene voorwaarden - Copyright © 2023